Innovatief Waterfiltersysteem

Innovatief waterfiltersysteem van JustNimbus: duurzaam en efficiënt regenwatergebruik

Ondernemer Iwan Fransen van JustNimbus heeft een innovatief systeem ontwikkeld waarmee regenwater wordt opgevangen, gefilterd en hergebruikt. Dit systeem, bestaande uit een grote kunststof zak en een filtersysteem, kan tot 4.500 liter regenwater opslaan en gebruiken voor het doorspoelen van toiletten, het wassen van kleding en het besproeien van tuinen.

Duurzaam Watergebruik

Het JustNimbus-systeem draagt bij aan duurzaamheid door het verminderen van drinkwatergebruik voor niet-consumptieve doeleinden. In Nederland, waar water goedkoop is, biedt dit systeem een milieuvriendelijke oplossing, vooral voor huishoudens die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Door regenwater te hergebruiken, kunnen huishoudens hun waterverbruik tot de helft verminderen, wat helpt bij het behoud van natuurlijke waterbronnen.

Voordelen en Toepassingen

  1. Efficiëntie: Het systeem is eenvoudig te installeren en vereist minimale onderhoud. Het kan binnen een dag operationeel zijn, wat het aantrekkelijk maakt voor particulieren en bedrijven.
  2. Kostenbesparingen: Hoewel de initiële investering van ongeveer €3.600 hoog kan lijken, kunnen de kosten door gemeentelijke subsidies worden verlaagd. Het systeem gaat minstens 25 jaar mee, wat de lange termijn investering rechtvaardigt.
  3. Nieuwe Marktontwikkelingen: Met de recente toetreding van Joosten Groep als aandeelhouder kan JustNimbus zich nu ook richten op zakelijke markten en nieuwbouwprojecten, waar het systeem vaak wordt voorgeschreven.

Duurzaamheid en Innovatie

Het JustNimbus-systeem symboliseert de toekomst van duurzaam wonen. Door regenwater slim te hergebruiken, wordt niet alleen de vraag naar drinkwater verminderd, maar ook de ecologische impact van huishoudens en bedrijven verlaagd. Met de steun van Joosten Groep en de toenemende vraag naar duurzame oplossingen, heeft JustNimbus de potentie om een standaardoplossing te worden in zowel de particuliere als zakelijke markt.

Conclusie

Het regenwateropvangsysteem van JustNimbus biedt een praktische en duurzame oplossing voor waterbeheer. Door innovatie en strategische samenwerkingen maakt het bedrijf groen leven toegankelijker voor iedereen. Dit initiatief draagt niet alleen bij aan de vermindering van de waterconsumptie, maar ook aan de bewustwording van duurzaam watergebruik in Nederland.

Klik hier om naar de website van JustNimbus te gaan.