BeGreen introduceert EnWall: een baanbrekende solid-state thuisbatterij

Solar Magazine - BeGreen start met verkoop van nieuwe thuisbatterij EnWall  met solid-state-technologie

BeGreen heeft recent de verkoop van hun nieuwe EnWall-batterij in Nederland aangekondigd. Deze solid-state thuisbatterij belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we energie opslaan en gebruiken in onze huizen.

Wat maakt de EnWall zo uniek?

De EnWall maakt gebruik van solid-state technologie, wat een aanzienlijke verbetering betekent ten opzichte van de traditionele lithium-ion batterijen die momenteel de markt domineren. Solid-state batterijen hebben geen vloeibare elektrolyt, maar gebruiken in plaats daarvan een vaste stof, wat leidt tot een aantal belangrijke voordelen:

  1. Veiligheid: Solid-state batterijen zijn aanzienlijk veiliger dan lithium-ion batterijen. Ze hebben geen risico op brand of explosie, wat een groot voordeel is voor thuisgebruik​​.
  2. Levensduur en Efficiëntie: De EnWall biedt een veel langere levensduur en hogere efficiëntie. Het heeft een hoger energierendement en kan meer oplaadcycli doorstaan zonder merkbaar capaciteitsverlies​​.
  3. Milieuvriendelijkheid: De batterij is volledig recyclebaar en bevat geen giftige materialen, wat een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk betekent vergeleken met traditionele batterijen​​.

Verschillen met gangbare batterijtypes

In vergelijking met de gangbare lithium-ion batterijen biedt de EnWall een aantal duidelijke voordelen:

  • Veiligheid: Zoals eerder genoemd, hebben solid-state batterijen geen risico op brand of explosie.
  • Levensduur: De solid-state technologie zorgt voor een langere levensduur en hogere oplaadcycli.
  • Temperatuurbestendigheid: Solid-state batterijen presteren beter bij extreme temperaturen, zowel warm als koud, zonder verlies van capaciteit of veiligheid​​.

Conclusie

De introductie van de EnWall solid-state thuisbatterij door BeGreen markeert een belangrijke stap in de evolutie van energieopslagtechnologie. Met voordelen op het gebied van veiligheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid, biedt de EnWall een robuuste en duurzame oplossing voor huishoudens die willen investeren in groene energie en energie-onafhankelijkheid.

Voor meer informatie over de EnWall en hoe deze innovatieve batterij uw huishouden kan helpen, kunt u de website van BeGreen bezoeken.